Portret la radio: Oleg Garaz

Mică introducere în seria portret la radio

Din 2018, de când lucrez la EBS Radio, am avut privilegiul să stau de vorbă cu mulți invitați. Uneori am apucat să și fotografiez interlocutorii, așa încât vă prezint  aici o serie de portrete realizate cu ocazia acestor întâlniri. Primul episod e cu actorul Dan Chiorean (Cicicu).

Portret la radio – Oleg Garaz, muzicolog

Demult, când îl întâlneam accidental pe bulevardul Eroilor, Oleg îmi părea fioros. Purta hotărât o geacă de piele precum un rocker veritabil, avea un mers apăsat și-o privire tăioasă, neoprită de ochelarii rotunzi.

Imi închipuiam încă de-atunci cum ar fi să-l fotografiez, și oportunitatea unei serii de imagini portret s-a ivit anul trecut, când l-am chemat la radio, pentru un interviu.

Oleg Garaz nu mai are geaca de piele, nici ochelari. A rămas însă același om efervescent, cu care orice discuție devine consistentă după două-trei fraze.

Coboram în fața clădirii în care-și are sediul EBS Radio cu 10 minute înainte de momentul stabilit al întâlnirii noastre. Avea să vină și el foarte curând, întrebându-mă Am întârziat? Nu – îi răspundeam eu, ai venit mai repede cu 8 minute.

Își justifica întrebarea prin prisma culturii japonezilor, cei care se consideră întârziați dacă ajung nu după ora stabilită, ci mai repede cu doar 5 minute! Așa că el se străduise s-apara la fără zece.

Afară ne-am aprins repede la o țigară, pe-o vreme rece și ploioasă. Apoi am continuat dialogul în fața microfoanelor, sus, în studio. Oleg a fost ca deobicei – neiertător, incomod și surprinzător. Vi-l recomand aici,  indiferent dacă sunteți sau nu consumatori ai muzicii clasice. (Oleg e de părere că, de fapt, muzica e cea care ne consumă pe noi)

După înregistrarea propriu-zisă, apărea Popel în studio, în fața căruia invitatul meu își recunoștea fascinația față de chitara bas. Vedeți mai jos câteva poze – ele vin din această ultimă parte a întâlnirii noastre. Așadar, o dorință mai veche de-a mea – fotografie de portret cu Oleg Garaz, căruia îi mulțumesc pentru bucuria revederii!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top