Excursie la Piatra lui Lucaci, lacul Tarnița – super traseu!

Asta mi-a plăcut dintotdeauna la Cluj – o iei spre Oradea și din a doua localitate – Gilău, dacă cotești la stânga, în câțiva kilometri te și vezi la munte. Drumul urcă pe lângă o salbă de lacuri de acumulare, iar la al treilea – Lacul Tarnița – îmi doream de ceva timp să merg, fiindcă găsisem pe hartă câteva puncte de belvedere asupra zonei.

Unul dintre aceste puncte de belvedere a ajuns faimos recent, grație unui pasionat de natură și fotografie, care i-a făcut o pagină pe facebook. Piatra lui Dan are acum aproape 10.000 de aprecieri – aici visam s-ajung și eu.

Plecat-am din oraș cu gândul la dânsa, bulina roșie avea să ducă însă la… Piatra lui Lucaci, pe un traseu etichetat drept unul de dificultate medie, din pricina faptului că porțiunea care urmărește conturul lacului e uneori solicitantă.

Minunată panoramă și-aici, mulți călători – tineri în gașcă, mame cu prunci în marsupiu, fete cu atitudini instagramabile pe fundal de vis, căței în al nouălea cer – orice mai puțin paltonari, căci drumul asta nu-l faci în teniși și cu poșetuță pe umăr.

Perfect! Și-acum, bucurați-vă de fotografii, răbdătorii mei cititori!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top