logo

Curs de Fotografie la ARTSKUL

Va anunt cu bucurie ca reiau cursul de initiere in fotografie “De la poze la fotografii“.

Aventura are loc de data asta in cadrul ARTSKUL – scoala concentrata de workshopuri, ce-si are sediul in Bucuresti, pe Calea Dudesti 155.

Sunt onorat sa am parte de colegi profesori grozavi; vin si ei cu super-experienta in domeniile in care exceleaza si va propun sa invatati cate ceva in diverse (spectaculoase) domenii: photoshop, cultura vizuala, sound design, scriere la zi, pian, samd.

Detalii despre Artskul si cursurile sale – aici.

Detalii despre cursul meu, in randurile urmatoare:

De la poze la fotografii – Curs de initiere in fotografie

Ai aproape sigur un aparat foto. Are butoane, functii, setari si stie sa faca o multime de lucruri. Are si un manual de utilizare gros, plin cu termeni noi pentru tine.

Din pacate aparatelor le lipseste un singur buton (magic): acela care, odata apasat, ar face o fotografie grozava. Ar incadra impecabil subiectul tau, l-ar surprinde in cea mai expresiva stare a lui, ar avea grija sa-l ilumineze corect si ar elimina din scena toti “parazitii” care-ti strica imaginea. In cateva clipe de la declansarea butonului magic ar aparea pe displayul aparatului tau o fotografie asa cum o visezi: incarcata de emotie, plina de poveste si cat se poate de vie. Nu te-ai mai satura s-o privesti iar peste zece ani e la fel de fascinanta.

Cum butonul magic nu exista, toate atuurile si toate deciziile sunt la tine. In mana ta, in ochii tai, in sufletul si in mintea ta. Esti stapanul absolut: regizor, scenograf, luminist – e inspaimantator sau provocator?

Cursul De la poze la fotografii te invata sa intri in toate rolurile de mai sus. Ai sa poti controla cele cateva elemente care impreuna vor da mai mult decat o poza ca milioanele de poze, vor da o fotografie. Vei sti sa folosesti butoanele aparatului foto, vei invata sa incadrezi corect subiectul tau, fie ca e un copil, gasca de prieteni sau un peisaj. De acum inainte, personajele tale nu vor mai avea picioarele taiate in fotografii, nu le vor mai creste copaci din cap si nu vei mai declansa febril in fata tuturor monumentelor istorice pe care le vezi in vacantele tale.

Cursul De la poze la fotografii este sustinut de Tiberiu Crisan. Tiberiu Crisan face fotografie din 2005; a vernisat in 2010 prima sa expozitie personala – Concerte pe hartie – cu fotografii din concerte. Are imagini in mai multe publicatii din Romania; ii poti vedea fotografiile pe cel mai important site de muzica din Romania – www.bestmusic.ro si pe blogul personal.

Durata cursului

Cursul dureaza doua luni, cu frecventa saptamanala. Intalnirile au loc in week-end, la sediul Artskul – Calea Dudesti 155.
Taxa de participare la curs este de 600 RON.

Inscrieri, informatii

Informatii si inscrieri la info@artskul.ro

Cuprinsul cursului

  • Aparatul foto: scurt istoric, mod de functionare, pozitia corecta | Compozitia – elemente de baza: subiect, fundal
  • Expunerea: masurarea, expunere corecta, situatii dificile | Spatiul (2D, 3D)
  • Profunzimea de camp | Linii orizontale, verticale, diagonale
  • Sensibilitatea la lumina ISO | Regula treimii
  • Focalizarea imaginii | Culoarea
  • Tipuri de lentile | Echilibru, simetrie, balans
  • Temperatura de culoare (WB) | Dinamica fotografiei
  • Formate de fisiere, stocarea lor, prelucrarea imaginii | Tipuri de iluminare

 

Inscrie-te la curs!


Despre ARTSKUL si cursurile sale

artskulExpresia artistica, fie ea moderna, electronica, robotizata, fie clasica, conventionala, da simtire vietii. Nasti pasiune, motive, distractie, templu sau meserie. Intr-un prezent informatizat si rapid, studiul se face concentrat, aplicat, cu metode compilate din swatch-urile disponibile.

Incepem Artskul cu o selectie de oameni formati cu studiu, in primul rand maniaci ai aplicatiilor lor, egoisti care cerceteaza si expun, si abia apoi profesori. Experimentati sau in plina dezvoltare, acesti noi pedagogi au ce invata. Artskul va deveni un hub de oameni profi stransi din club, cinema, din revista, de la teatru, care ofera skilluri aplicate si dialog de calitate 24K studentilor ce au dat cu subscrisul la cursuri.

Pedagogia de maniera unei scoli populare va fi mediata de noi, incat fiecare participant la curs sa plece acasa cu ambitie, curiozitate, placere, drive, sau chiar frustrare si reflexivitate, intru a pune si a face.

Seria I din serialul Artskul incepe cu 10 profesori. Seria II din Artskul va incepe subtil, fara ca Seria I sa se fi terminat neaparat: suntem deja in tratative entuziaste cu alti viitori profesori care vor sa invete in maniera asta. Un atelier se va intinde pe 10 sedinte, suficient timp incat sa pui intrebari, sa ti se puna intrebari, sa memorezi, sa dai Save As. Cursurile vor fi presarate cu invitati faimosi in micile lor cercuri sau pe marile ecrane, si din cand in cand alune in castroane.

In afara steagului cu profesori ultra-sleek, vrem sa dam doza de aplicatie, certificatul moral, moneda valoroasa intoarsa inapoi, sa dam skillul, startul sau conturul pentru proiectii video si scenarii tinerete2012, publicitate 2013, trackuri de pus pe loop, sunete de pian care scot vecinii la scandal.

Pe Dudesti 155 avem un spatiu cald pe vreme rece, rece pe vreme de cald, termopan, ecrane, telecomenzi, salon de lounge si apa plata, stradal.

Lectiile vor fi desenate anterior de fiecare profesor, dar neavand o programa scolara clasica, vor respira si evolua, dupa voi si noi.

Artskul cu:

Mircea Mocanu – Photoshopate (imagine, manipulare, retus, compozitie, photoshop, design)

Iashido – Curs de I/O (input/output), cultura vizuala, interactive, programare, reverse engineering, web archeology

Matze – Audio test dummy, sampling

Brazda lui Novac – Sinteza muzicala, sound design

Mihnea Mihalache Fiastru – Scriere la zi (statusuri Facebook, jurnale intime, autobiografii)

Vali Chincisan si Mika (Mihaela Kavdanska) – VJ-ingul sau jumatatea plina de imagine dintr-un multimedia live performance

(creatie si productie de materiale video in Flash, After Effects si Quartz Composer, mixing & remixing live in Resolume)

Matei Mocanu – Regie (script, storyboard, shooting, editing)

Tiberiu Crisan – De la poze la fotografii (introducere in ..)

Nora – Pian

Vlad Ursulean – Jurnalism ratacitor (reportaje, scrisori, investigatii)

Daca ai intrebari legate de diete, retete, preturi, date ale problemei

Mail la info@artskul.ro

Da join pe www.facebook.com/artskul.ro pentru senzatii, hinturi, comunitate

Da attend cursurilor

In curand dam la apa si site-ul

Artskul

3 thoughts on “Curs de Fotografie la ARTSKUL”

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *