logo

Category : Promo

08 Feb 2019

Mara în ziua botezului

14 Dec 2018
06 Dec 2018

François Couturier, François Méchali, François Laizeau la Cluj

23 Nov 2018

Stufărișurile de la Sic – varianta 2018

16 Jul 2018

Cresc apele

În iarna lui 2017 apa lacului Geamăna ajunsese aproape de biserica micuței așezări Vința. Prima oară au fost prinse de ape câteva cruci din cimitir. Încet încet Geamăna va inghiți lăcașul de cult, va intra în curțile celor câțiva oameni care-au refuzat să plece și, probabil în câțiva ani din Vința va rămâne o turlă, așa cum se mai vede biserica din Geamăna.

12 Jul 2018

Geamana lake – toxic beauty

La începutul lui Decembrie 2017 ajungeam din nou la Roșia Montană (nu știu cum se face că tot în sezonul rece ajungem acolo); aveam să explorăm lacul Geamăna dinspre Vințu – o mică așezare al cărei capăt nordic e încet încet acoperit de apă – o apă toxică, dar al naibii de arătoasă. Nimic viu nu-i rezistă, dar pesemne că omul a cântărit bine când a hotărât că dezastrul ecologic e mai puțin important decât exploatarea de cupru de la care se trage lacul toxic.

 

03 Jul 2018

Botezul lui Horea Mihai

Imagini de la botezul lui Horea Mihai. Galerie foto cu taina botezului, trăită de micuțul Horea Mihai la Biserica Ortodoxă Sf. Ioan Botezătorul din Cluj-Napoca.
28 Jun 2018

Nik Bärtsch’s Ronin @ Cluj-Napoca

Pentru mine cel mai atractiv moment al festivalului Jazz In The Park a fost Nik Bärtsch. Pianistul elvețian ajungea în sfârșit la Cluj, oraș în care și-ar fi dorit să cânte de 20 de ani…

Concertul său, alături de grupul Ronin, a debutat răvășitor, furtunos și s-a încheiat la fel de intens, cu un bis de aproape 25 de minute. O asemenea experiență hipnotică și surprinzătoare ar fi trebuit trăită de mai mulți melomani, indiferent că sunt sau nu prieteni ai jazz-ului.

În fine, câteva fotografii de la concertul din Form Space – nu multe căci, după foarte multă vreme dorința de a absorbi muzica a fost mai mare decât cea de a surprinde în imagini ceea ce s-a întâmplat pe scenă.

În încheiere, o secvență video cu Ronin-ii:

26 Jun 2018

Judith

Am petrecut câteva ore plăcute în Grădina Botanică din Cluj-Napoca alături de Judith și părinții ei. Mai jos vedeți o galerie cu o selecție de fotografii de la mica noastră ședință foto de familie.

15 May 2018

Cine se-ntrece în noapte

Pe centurica de sub pădurea Hoia – conexiunea alternativă dintre dormitor și restul încăperilor vieții Clujului – vineri 4 mai, după asfințit s-a petrecut o cursă de mașini.


Proba nocturnă a raliului a atras mai mulți spectatori decât în anii precedenți, ceea ce – aveam să constat mai târziu -a adus (pentru mine cel puțin) – sarea și piperul întrecerii.

Să mă explic: ne-am luat în primire petecul de iarbă la capătul dinspre cartierul Grigorescu al traseului, acolo unde piloții trebuiau să ia o imposibilă curbă în ac de păr, gândindu-ne că va fi cea mai spectaculoasă porțiune a întregii curse.

Soarele s-a retras implacabil și, după ce s-a făcut atât de întuneric încât nu mai nimeream doza de bere decât cu lanterna telefonului, a început spectacolul. Din cei peste șapte km ai cursei vedeam bine câteva sute de metri, sub 500, ca să fiu sincer.

Vedeam bine e un fel de a spune – mă orbeau pentru câteva secunde farurile puternice, urma reducerea vitezei până aproape de 0 pentru acul de păr menționat mai sus acompaniată de ropotul blitzurilor fotografilor plasați strategic și dispariția precipitată pe coborârea în linie aproape dreaptă. În cele mai frumoase momente, spatele mașinilor oferea efecte speciale balaurești – flăcări țâșneau pe țeava esapamentului, uneori și scântei!

Auzeam în schimb perfect bubuiturile motoarelor supra-alimentate (informație furnizată de colegul de la tehnic – CP) pe care unii dintre suporteri le cunoșteau atât de bine încât – deși nu vedeau aproape nimic – le asociau instant unor mărci auto și unor nume de persoane (cred că e vorba de piloții respectivelor mașini).

Auzeam și mici reprize de aplauze atunci când strânsa curbă era spectaculos parcursă. Dacă concurentul venea însă prea încet, publicul taxa abilitățile sale, cu spumoase comentarii: “parca aici în dreapta era o manetă pentru frâna de mână, n-am mai găsit-o și-atunci am băgat frână de motor” sau “asta e mașina de pâine, de vine-așa încet?” plus inevitabilă remarcă la identificarea unui Logan “ăsta-i un taximetrist în cursă.” Auzeam și nume de piloți, și alte lucruri specifice sportului pe 4 roți pe care însă nici nu le-am înțeles, nici nu le-am ținut minte, oricum – multe litere și cifre, un limbaj prea tehnic.

La plecare m-a lovit epifania: o cursă de mașini în beznă e ca și cum ai sta în tribuna unui stadion uriaș pentru o cursă de atletism nocturnă, iar singurele lumini funcționale ar fi frontalele alergătorilor și ecranele telefoanelor spectatorilor.

Imaginați-vă!