PS Florentin Crihalmeanu la Popesti, 2015

Am aflat în dimineața asta că Preasfinția Sa Florentin Crihălmeanu a murit. Fusese diagnosticat cu Covid-19 pe finalul anului trecut. 

Așa cum a informat Eparhia Greco-Catolică de Cluj-Gherla, Preasfinția Sa s-a confruntat cu o criză acută cardio-respiratorie, în ciuda faptului că starea sănătății sale se ameliorase în urma infectării cu Covid-19 și se apropia de sfârșitul perioadei de carantinare.

Am primit vestea morții sale cu mâhnire. Fără să am o legătură cu biserica, ori cu cele sfinte, pot să spun că de câte ori am ajuns în apropierea domnului Crihălmeanu am simțit ceva. Ceva ce nu pot exact descrie în cuvinte, ceva ce nu am întâlnit la mulți oameni.

Să spun totuși că m-a cuprins un soi de pace și-o stare de bine, așa-mi amintesc. În două prilejuri – ambele fotografice și festive – am avut norocul să-l întâlnesc, și mai ales să-i întâlnesc privirea fermecătoare, ocrotitoare. Preasfinția Sa avea ochi frumoși, albaștri și zâmbea mult.

N-am apucat să pun aici pozele de la vizita făcută la mica biserică din Popești în toamna lui 2015. Iată-le acum, într-un trist început de 2021. Dar e un prilej de a ne gândi cu bucurie la Preasfinția Sa Florentin Crihălmeanu.

P.S. Îi mulțumesc lui Cipriani că m-a luat cu el atunci.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top