Din nou cu Leica X1

Un barbat intra in scara unui bloc de la Dimitrov.

Imaginea asta a fost facuta la Dimitrov si vine – cronologic – dupa aceasta fotografie.

Si de data asta am folosit Leica X1, micutul compact de 12 Megapixeli echipat cu un obiectiv Leica Elmarit 24mm, cu diafragma f/2.8. Asadar – fara zoom, fara lentile interschimbabile, Leica X1 te pune putin mai mult la treaba decat un aparat mai ‘dotat’.

Si-ti solicita mai mult rabdarea, avand in vedere ca, odata facuta fotografia, ai de asteptat putin pana apare pe display. Care display nu e nici pe departe la nivelul momentului – are rezolutie destul de mica, asa incat nu poti fi sigur ca ai obtinut o imagine foarte clara nici daca folosesti zoom maxim. Adevaratul rezultat se vede de-abia pe calculator, la descarcarea fotografiilor.

Pentru cei obisnuiti sa coboare privirea-n micul ecran dupa fiecare click aceste lucruri ar putea fi deranjante; cred insa ca Leica incearca doar sa ne faca sa ne concentram mai mult pe realizarea efectiva a fotografiei. Functiile, milioanele de setari au fost lasate pe seama altor producatori. Calitatea imaginii la Leica X1 e insa impecabila pentru un aparat compact.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top