Portret la radio: Cicicu (Dan Chiorean)

Mică introducere în seria portret la radio

Din 2018, de când lucrez la EBS Radio, am avut privilegiul să stau de vorbă cu mulți invitați. Uneori am apucat să îmi și fotografiez interlocutorii, așa încât inagurez aici o serie de portrete realizate cu ocazia acestor întâlniri.

Portret la radio – Cicicu Dan Chiorean

Pe Cicicu mi-l amintesc de când îl juca pe Billy Bybbit în Zbor deasupra unui cuib de cuci. Spectacolul ăsta, deși venea după filmul grozav al lui Milos Forman cu Jack Nicholson în rolul principal, avea să-mi placă atât de tare încât aveam să-l văd de multe ori la Naționalul Clujean.

De la sfârșitul anilor ’90 încoace, fiecare întâlnire cu Dan Chiorean (întâmplătoare sau nu) a fost cel puțin agreabilă. Pentru că Cicicu e povestitor înnăscut, plin de umor și mereu cu poftă de viață.

O singură dată l-am văzut având o mină serioasă și oficială, în sala Operei din București, unde se decernau premiile Gopo – jucase atunci in Rocker-ul lui Marian Crișan.

Au trebuit să treacă mai bine de 25 de ani până să purtăm o conversație oficială, într-un studio de radio.

Anul acesta (2019) l-am chemat la EBS Radio să stăm de vorbă cu ocazia Zilei Internaționale a Teatrului și o jumătate de oră s-a dus pe nesimțite, într-o discuție naturală și plină de veselie. Dacă sunteți curioși, interviul poate fi ascultat integral aici.

Din fericire, Cicicu nu s-a oprit nici după ce-am închis microfoanele, așa încât următoarele imagini îl suprind în plină vervă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top